“Zavihajmo rokave – za lepšo šolo”

Vozniki, ki se zadnje čase peljete mimo naše šole, ste ob pogledu na zelenico zraven šole, po vsej verjetnosti pritisnili na zavore. Seveda, vznemirile so vas figure otrok, ki se igrajo na zelenici.

Figure so izdelale učenke pri izbirnem predmetu Likovno snovanje 2, pod mentorstvom učiteljice Silve Karim. Dejansko so figure povezane z natečajem, ki ga je razpisalo podjetje Merkur. V obliki natečaja, imenovanega “Zavihajmo rokave – zalepšo šolo”, so povabili slovenske šole k idejam, s katerimi bi polepšali šolo. Deset slovenskih šol, ki so se izkazale z najboljšimi predlogi in izvirnimi idejami, je bilo izbranih za finančno podporo v znesku 300 evrov. Seveda je bila naša šola s svojo idejo med tistimi desetimi najboljšimi.

Nekaj figure so učenke naslikale na zid, druge pa so izdelane iz lesenih plošč in pobarvane z barvami, ki so obstojne v naših vremenskih razmerah.

Tako, zdaj je zaradi figure prostor ob naši šoli lepši in prijaznejši. Hkrati pa figure opozarjajo voznike, da so na območju, kjer bodo postavljene, posebej pozorni in da zmanjšajo hitrost.

Hvala avtoricam iz 8. razreda za imenitne izdelke, hišnikoma Petru in Boštjanu za tehnično pomoč, podjetju Merkur pa za donacijo.

Silva Karim

 

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...