Dan varne rabe interneta

Dan varne rabe interneta 2019

Tudi v letošnjem šolskem letu  smo se vključili v projekt Mesec varne rabe interneta, ki ga izvajamo v februarju. Dan varne rabe interenta smo obeležili v torek, 5. 2. 2019. Letošnji slogan se glasi “Skupaj za prijaznejši internet”.

Cilj letošnjega projekta v okviru meseca varne rabe interneta je spodbuditi vse deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše uporabnike. Hkrati je tudi povabilo vsem uporabnikom interneta, da na internetu z drugimi komunicirajo na spoštljiv način in tako prispevajo k pozitivni digitalni izkušnji.

Na šoli smo v okviru projekta izvedli delavnice za učence 3., 6. in 8. razreda. Tretješolsci so s pomočjo animiranih filmov spoznavali varno uporabo interneta, šestošolci so se pogovarjali o varovanju zasebnosti, osmošolci pa o lažnih informacijah in prevarah na spletu. O varnosti na spletu pa se bomo pogovarjali tudi na razrednih urah.

Več o projektu najdete na SAFE.SI

Dan varne rabe interneta 2018

V letošnjem šolskem letu praznujemo dan varne rabe interneta v torek, 6. februarja 2018. Obeležili ga bomo tudi na naši šoli. Letošnji slogan se glasi »Ustvarjaj, povezuj in širi spoštovanje: prijaznejši internet se začne s teboj«.

Cilj projekta je spodbuditi vse ljudi k ustvarjanju prijaznejšega interneta. Hkrati pa je tudi povabilo vsem uporabnikom interneta, da na internetu z drugimi komunicirajo na spoštljiv način in tako prispevajo k pozitivni digitalni izkušnji.

Na šoli smo v okviru projekta izvedli delavnice za učence 3., 6. in 8. razreda. Tretješolsci so s pomočjo animiranih filmov spoznavali pasti interneta, šestošolci so se pogovarjali o družabnih omrežjih in zaščiti zasebnosti na spletu, osmošolci pa o zasvojenosti z novimi tehnologijami (predvsem mobilnimi telefoni). Na temo varnost na interentu smo izvedli tudi predavanje za starše. Razredniki pa so v mesecu februraju tej temi posvetili razredne ure.

Več o projektu najdete na SAFE.SI

Dan varne rabe interneta 2017

 

Kot vrsto let doslej, smo se tudi v šolskem letu 2016/17 vključili v projekt Mesec varne rabe interneta, ki smo ga izvajali v februarju.

7. februarja smo na šoli obeležili dan varne rabe interneta pod sloganom »Skupaj spremenimo internet na bolje«. Na šoli smo v različnih razredih pri razrednih urah izvedli več aktivnosti, s katerimi smo učence osveščali o prijazni in varni rabi interneta in mobilnih naprav ter jih opozarjali na številne težave in pasti, ki nam jih prinese raba elektronskih naprav.

 

 

 

Dan varne rabe interneta 2016

V letošnjem letu se je naša šola vključila v projekt Mesec varne rabe interneta, ki ga izvajamo v februarju. 9. februarja smo na šoli obeležili dan varne rabe interneta pod sloganom »Prispevaj k prijaznejšemu internetu tudi ti!« Na šoli smo v različnih razredih izvedli več aktivnosti.

Učenci 3. razreda so ob dnevu varne rabe interneta skozi različne dejavnosti spoznavali pasti, ki jih ponuja brskanje po internetu. Osemletniki danes že veliko vedo o računalnikih, tablicah in mobilnih napravah. Skozi razgovor o uporabi računalnika smo skupaj ugotovili, da jim brskanje po spletu ni tuje, prav nasprotno, zelo zvedavo raziskujejo po internetnih vsebinah, iščejo slike, filme, risanke, najbolj pa jih privlačijo animacijske igre, v katerih so aktivni igralci. Preko računalniških iger spoznavajo svet, različne strategije, spoznavajo pa tudi nove virtualne prijatelje. Učenci sami so ugotovili, da ob pritisku napačne tipke ali potrjevanju nepoznane besede lahko domači računalnik okužijo z neprimernimi vsebinami ali virusi. Po pogovoru smo si ogledali nekaj animiranih kratkih filmov, ki otrokom na nazoren način prikažejo neprimerno ravnanje s spletnimi vsebinami in nevarnosti v virtualnem prostoru. Na plakatih, ki so jih učenci izdelali, so predstavljeni vsebina razgovora ter nasveti za varno rabo interneta. Zavedamo se, da mladim ne moremo vzeti računalnika, lahko pa jim na njim razumljiv način povemo, kako previdni moramo biti pri brskanju po virtualnem prostoru.

1 2 3

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)