VALETA “NA ŽARU”

V četrtek, 15. 6. 2017, so se naše devetošolke in devetošolci poslovili od osnovne šole.
V dopoldanskem času so pripravili izvirne in zabavne poslovilne dejavnosti za osmošolce. Dogajanje so zaokrožili s prisego, ki so jo njihovi nasledniki zavzeto izgovarjali in bili slednjič kot vsako leto doslej »poplačani« s pljuskom osvežujoče vode.

Ob 18.00 so prireditev nadaljevali s pestrim in duhovitim kulturnim programom. Uvodoma se je vsak učenec predstavil v obliki znane oddaje “Na žaru”, v nadaljevanju pa so mladi gledalcem postregli s paleto dramskih, plesnih in pevskih točk.

Tudi njihovi nasledniki, osmošolci, so jim namenili zabavno točko Skodelica kave, ki je vse v dvorani nasmejala do solz.

Dalje so blesteli v vlogi Dahlovega Pujsa, odigranega v obliki senčnega gledališča, pokazali izpiljene plesne korake, mlade pevke z Ano na čelu pa so zapele pesem Mnogo poti. 
Prireditev, ki se je z besedami težko opiše, so skupaj okronali s točko z lončki, pri kateri so dokazali, da znajo biti v odločilnih trenutkih složni in povezani.
Podeljevanju spričeval je sledila zahvala požrtvovalni razredničarki, učiteljem, staršem in ostalim delavcem šole. Pester večer smo naposled zaključili s prijetnim druženjem na Nanosu pri Abramu.

Svetlana Bušen

(Skupno 645 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...