Uspeh naše učenke

Jesen je čas pobiranja pridelkov. Tudi na Čipkarski šoli ni nič drugače. Razveselila nas je novica, da je Veronika Mikuž med nagrajenimi na mednarodnem natečaju italijanskega združenja Fuselliamo.

V letu 2019 je Italijansko združenje Fuselliamo razpisalo 6. mednarodni natečaj v klekljanju. Natečaj je bil razdeljen na tri težavnostne stopnje in posebno kategorijo namenjeno otrokom do dopolnjenega 14. leta starosti. Pri tem natečaju je zanimivo to, da so vzorci za klekljanje že izrisani, tako, da udeleženi na natečaju izbere med vzorci različnih zahtevnosti in predstavi svojo sklekljano rešitev izbranega vzorca.

Za sodelovanje na tem natečaju se je odločila Veronika. Izbrala je  vzorec prve težavnostne stopnje »San Francisco – Golden gate«.  Določila je barve sukanca, ki jih je v izdelek vključila. Sledilo je nekajmesečno klekljanje. Pred začetkom letošnjega šolskega leta pa je dobila povabilo na podelitev priznanj in nagrad najboljšim izdelkom. Skupaj z družino se je odzvala povabilu in v soboto 14. 9. 2019 prejela priznanje in nagrado za osvojeno 1. mesto.

Veroniki iskreno čestitamo!

Mentorici Anka Jamšek in Jožica Klanjšček

Foto: Ines Čuk

(Skupno 321 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...