Sodelovanje naših klekljarjev in klekljaric na festivalu idrijske čipke

Avtorica vzorca in čipke: Špela Žejn

Pretekli vikend je v Idriji potekal 40. festival idrijske čipke.

V nedeljo, 19. 6. 2022, je potekalo državno tekmovanje iz znanja klekljanja za priznanje Ivanke Ferjančič. Udeležili so se ga tudi učenci in učenke oddelkov Čipkarske šole Idrija iz Cola in Podkraja. Od tega jih je 33 tekmovalo v štirih tekmovalnih skupinah za otroke ter 3 učenke, ki so tekmovale v kategoriji odraslih. Vsem sodelujočim pohvala za sodelovanje in vložen trud.

Zlato priznanje sta vsaka v svoji kategoriji dosegli: Lara Hladnik in Maša Bajc.

Srebrno priznanje so osvojile: Karmen Koren, Špela Bajc, Julija Likar, Ajda Tratnik, Zarja Mikuž, Hana Tratnik, Špela Žejn in Eva Grmek.

Nagrado za najboljše uvrstitve so si priklekljale tudi: Katarina Peljhan, Gaja Žorž, Lara Žejn in Tadeja Bizjak.

V okviru 40. festivala idrijske čipke je bil razpisan tudi mednarodni natečaj »Idrijski ris«. Na natečaju so v kategoriji do 18 let sodelovale tudi učenke s Cola in Podkraja: Eva Grmek, Neža Bizjak, Tinkara Lampe in Špela Žejn. Učenke so same narisale vzorec, po katerem so sklekljale vsaka svojo čipko. Pohvala vsem za sodelovanje.

Špela Žejn je s svojim izdelkom »Presenečenje z baloni« osvojila 3. mesto. Stopila je iz okvirov in se spoprijela z izzivom, kako sklekljati 3D čipko. Čestitke za uspeh.

Veselimo se uspehov naših klekljaric in klekljarjev in vsem želimo lepe počitnice, polne dogodivščin.

Jeseni pa z natančnostjo, trudom in veseljem novim izzivom naproti.

Jožica Klanjšček

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...