Naši odlični likovni ustvarjalci praznujejo

V mesecu juniju so se kar vrstili likovni dosežki naših učencev z različnih likovnih natečajev, ki smo se jih udeležili v tem šolskem letu.

Mlajši nadebudni likovniki, ki se udeležujejo likovnega krožka, so konec januarja sodelovali na tradicionalnem Dadinem natečaju Osnovne šole Jakoba Aljaža, na temo prijateljstva. Za svoja dela z naslovom Objemi prijatelja so prejeli priznanja: Jurij Bajc in Nik Fabčič iz 3. razreda ter Ida Tominc in Ajda Krašna iz 5. razreda. Čestitamo!

Sosednja ajdovska šola vsako leto organizira državni likovni natečaj z naslovom Drevo. Letos je Osnovna šola Šturje pripravila že 14. natečaj, katerega slavnostni dogodek s podelitvijo in odprtjem razstave je v zadnjem trenutku žal odpadel. Strokovna komisija je izmed 922 prispelih likovnih del, izbrala 99 najboljših. Za srebrno nagrajeno delo čestitamo Matevžu Bizjaku iz 4. razreda v Podkraju. Za bronasto priznanje gredo čestitke Gaji Žorž iz 4. razreda v Podkraju ter Eli Veljković iz 8. razreda. V začetku junija smo se kar na naši šoli poveselili in podelili prejeta priznanja.

Razstavo si lahko ogledate v prostorih Osnovne šole Šturje do konca šolskega leta in tudi na spletni strani šole: https://ossturje2020.splet.arnes.si/files/2023/05/14.-DREVO-2022-23-GALERIJA-splet.pdf

Za konec pa še omemba odličnih dosežkov z mednarodnega likovnega natečaja Osnovne šole Dornberk, kjer so po nekajletnem premoru ponovno obudili otroški natečaj Portret. Letošnji je nosil naslov: Portret – moj notranji jaz.

V sredo 7. junija 2023, smo se udeležili slovesne podelitve priznanj ter odprtja čudovite razstave. Tudi na tem natečaju je strokovna komisija imela težko nalogo. Med 1076 likovnimi deli iz petih držav je izbrala in nagradila 120 likovnih del. Srebrno priznanje je prejel Leon Bajc, bronasto priznanje pa Ajda Krašna iz 5. razreda. Lepo smo se poveselili na razstavi in obema še enkrat iskreno čestitamo za njuno odlično ustvarjanje.

Jadranka Ivačič, prof. lik. umetnosti

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...