Dan varne rabe interneta 2021

Tudi v letošnjem šolskem letu  smo se vključili v projekt Mesec varne rabe interneta, ki ga izvajamo v februarju.

Na šoli smo v okviru projekta izvedli delavnice za učence 3., 6. in 8. razreda. Tretješolci so s pomočjo animiranih filmov Ne bodi ovčka spoznavali varno uporabo interneta, šestošolci so se pogovarjali o varovanju zasebnosti in uporabi družabnih omrežij, osmošolci pa o zasvojenosti s sodobnimi tehnologijami. O varnosti na spletu pa smo se pogovarjali tudi na razrednih urah.

Dan varne rabe interneta smo obeležili v torek, 9. 2. 2021. Letošnji slogan se glasi “Skupaj za prijaznejši internet”. Na ta dan so se učenci od 4. do 9. razreda prijavili na spletno interaktivno predstavo z naslovom Dobro počutje in internet. Letošnji dan varne rabe interneta je bil posvečen dobremu počutju pri uporabi sodobne tehnologije. Ta nam življenje izboljša, nam marsikaj olajša, vendar pa moramo razmišljali, kako jo pravilno uporabljati, da bo njena uporaba pozitivno prispevala k našemu počutju in zdravje.

V okviru dneva varne rabe interneta so v 5. razredu pod mentorstvom razredničarke Tanja Črv Kompara nastale zanimive pesmice.

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...