Začuti žuborenje – Turizmu pomaga lastna glava

V šolskem letu 2021/22 sta Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo razpisala 36. državni festival Turizmu pomaga lastna glava. Tema letošnjega festivala je Voda in zdravilni turizem. Člani turističnega krožka smo naš turistični program pripravili v nalogi z naslovom Začuti žuborenje.

V naši nalogi vas popeljemo po soteski hudourniškega potoka Bela, ki se nahaja v bližini naše šole. Bela je ustvarila globoko in zanimivo sotesko, ujeto med Trnovsko in Nanoško planoto. Najbolj divji del soteske poteka pod cerkvijo svetega Danijela v Sanaboru. Tam se zoži in postane pravi vintgar. Potoček je v skalo vklesal prelepe naravne oblike, ki nudijo možnost uživanja v neokrnjeni naravi in plezanju. Ima številne brzice, gladko zbrušene stene, tolmune in na določenih delih zelo ozka korita.

Za obiskovalec smo pripravili sproščujočo pot ob vodi, kjer se večkrat ustavimo, izvedemo izbrano dejavnost in spoznavamo neokrnjeno naravo. Dejavnosti ob vodi spodbudijo uporabo vseh čutov – vonja, vida, sluha, tipa in okusa. Omogočijo nam stik s seboj in naravo, nas umirijo ter fizično in psihično okrepijo. Želimo, da našo pokrajino doživite v besedi, zvoku, barvi, z dotikom, dejanjem in izkušnjo.

Program naše turistične naloge bomo predstavili na turistični tržnici v Mercator centru Koper 12. 4. 2022, preberete pa si jo lahko na povezavi Začuti žuborenje.

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...