Učenci 1. in 2. razreda smo bili na obisku pri gasilcih PGD Col

V  okviru meseca požarne varnosti smo v sredo, 21. oktobra 2015, obiskali  domače prostovoljne gasilce v Gasilskem domu na Colu. Sprejel nas je gospod Kristjan Polanc, ki je tudi poveljnik Občinske gasilske zveze Ajdovščina, in nam predstavil delo gasilcev.

V dvorani gasilskega doma smo si najprej ogledali film o posredovanju gasilcev v primeru požara. Nato pa smo si ogledali opremo in pripomočke, ki jih domači gasilci uporabljajo pri gašenju požarov in v drugih nesrečah. Otrokom so bile zanimive  čelade, ki so si jih kljub njihovi teži z veseljem poveznili na glavo.

Gospod Kristjan nam je opisal različne primere nesreč v katerih so posredovali gasilci PGD Col  in nam predstavil vozila in pripomočke na njih, ki jih pri različnih posredovanjih uporabljajo.

Učenci so na predstavitvi izvedeli, da delo gasilca težko, vendar je plemenito, saj gasilci rešujejo življenja, pa tudi premoženja.

Gasilci PGD Col  imajo različne dejavnosti, v katerih se usposabljajo za gasilce, zelo uspešni pa so tudi na različnih tekmovanjih.

Učenca Matevž in Klara že sodelujeta kot mlada gasilca v PGD Col, naš obisk pa je gotovo navdušil še koga, da se bo vključil med gasilce. 

 Smiljana Krapež

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...