Šola pobega

Bliža se konec šolskega leta in s tem tudi želja učencev, da šolo čimprej zapustijo. Zato sem jim pri matematiki pripravil »Šolo pobega«. To je digitalna oblika vedno bolj popularnih sob pobega.

Učence sem razdelil v dvojice, nekateri pa so delali samostojno. Dobili so tablice in kratka navodila. Šola pobega je narejena s pomočjo spletne strani, v kateri so na posameznih straneh različne uganke ali namigi. Rešitve so nato vnesli v Googlov obrazec. Ko so vse pravilno rešili, se jim je prikazala odklenjena ključavnica, kar je pomenilo, da so »Šolo pobega« uspešno zaključili.

Učenci so k izzivu pristopili z velikim zanimanjem. Kmalu se je izkazalo, da so tako nalogo prvič reševali, saj so imeli nekaj začetnih težav. Ko pa so sistem osvojili, so začeli uživati in tekmovati, kdo bo prvi ušel.

Pavel Makovec

Eva Grmek: Všeč mi je bilo, da so bili vključeni različni načini reševanj (labirint, sudoku, sestavljanka …). Ponovila in osvežila sem snov o rimskih številkah. Skozi računanje sem sestavila sestavljanko, ki je prikazovala nalogo. Te so bile sestavljene na podlagi obravnavanih snovi in logičnih nalog. Ponosna sem na to, da mi je uspelo pobegniti iz virtualne učilnice.

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...