Sodelovali smo v oddaji Dobro jutro

Na povabilo gospe Marije Merljak smo v petek, 26. 4. 2019, našo šolo predstavili v oddaji Dobro jutro, ki so jo snemali na Otlici. V oddaji je bila predstavljan vsa Gora – društva in krajevne skupnosti Podkraj, Col, Otlica in Predmeja. Naša šola se je predstavila s tremi skupinami:

  1. Zoja Čebokelj in Nina Petrovčič sta predstavili projekt Kuhano pečeno, na mizo prinešeno, pri katerem so učenci zbirali stare recepte in raziskovali prehranjevalne navade svojih prednikov. Na snemanju sta Zoja in Nina predstavili zelje in gluhe štruklje, ki so jih po zgledu starih mam pri predmetu sodobna priprava hrane skuhali učenci 7. razreda.
  1. Rebeka Lampe je predstavila delo turističnega krožka – letošnjo turistično nalogo z naslovom Skoči v preteklost – brani imperij! Na ta način učenci spoznavajo zanimivosti svojega kraja in njegovo preteklost.
  1. Katarina Lozar in Nejc Peljhan pa sta pokazala, kaj učenci ustvarjajo pri slovenščini – gledalcem sta na kratko predstavila kamišibaj. Za Nejčevo družinsko zgodbo, ki jo je ilustriral in predstavil v 6. razredu, pa je na žalost zmanjkalo časa. Ogledate si jo lahko na spodnji povezavi.

Kamišibaj Hladnikovi

 

Oddaja Dobro jutro

Jasmina Likar Štinjek in Svetlana Bušen

 

(Skupno 643 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...