RAZGIBANA JESEN V TRIADI NA COLU

V  ponedeljek, 23. septembra, je prvi dan jeseni s svojim prihodom naznanila tetka Jesen, ki je prišla s košaro raznovrstnih  jesenskih pridelkov. Učence je povprašala, koliko vedo o jeseni: o vremenu, pridelkih, drevesih in plodovih. Zastavila jim je nekaj jesenskih ugank in jim prebrala pravljico o miški in krompirju. Učencem je zaželela lepa jesenska doživetja.

V Tednu otroka smo v torek, 8. oktobra, povabili v goste tudi našo učiteljico likovne umetnosti gospo Silvo Karim, ki nam je zaigrala štiri kamišibaj predstave. Uživali smo ob poslušanju in njenih čudovitih ilustracijah pravljic in pesmi. Gospa Silva je zelo ustvarjalna pri izdelavi kamišibajev, njeni kamišibaji so likovno čudoviti, zato jo bomo gotovo še kdaj povabili.

V ponedeljek, 14. oktobra,  smo se v okviru Simbioze giba skupaj s starimi starši odpravili peš na Malo Polje. Tam smo s starimi starši naredili nekaj razgibalnih vaj, otroci  pa so se igrali gnilo jajce. Vsak razred je poiskal v okolici skrito žogo. Pomalicali smo pred hišo pri Krštofovih in se po drugi gozdni  poti vrnili v šolo. Lepo je bilo opazovati iskrice veselja v očeh otrok in zadovoljstvo, ki so ga ob skupnem druženju z otroki izžarevali stari starši. Pohod je prevevala pozitivna energija medgeneracijskega druženja.

V četrtek, 17. oktobra, smo  imeli naravoslovni dan. Z avtobusom smo se odpeljali do Podkraja, nato pa smo se peš odpravili na Farmance. Lepo sončno jutro, čeprav malce sveže, nas je kar vabilo v objem gozda, ki se je bohotil s paleto obarvanih jesenskih listov.

Ob lovski koči Lovske družine Col na Farmancah nas je pričakal gospod Silvester Peljhan, strokovnjak s področja gozdarstva in starešina lovske družine Col, ki nam je povedal veliko zanimivega o gozdu, predvsem o živalih, ki živijo v njem. Učencem je pokazal rogovje gamsa, srnjaka in jelena. Predstavil jim je skrb lovcev za živali. Učenci so z zanimanjem prisluhnili gospodu Silvestru, posebej zanimivo pa je bilo njegovo predavanje za skupino dečkov, ki so vseskozi aktivno sodelovali in pokazali veliko znanja o živalih. Polni novega znanja in veseli, da smo preživeli čudovit dopoldan v objemu jesenskega gozda, smo se vrnili Podkraj, kjer nas je pri šoli čakal avtobus. Pred odhodom nam je ostalo še toliko časa, da smo pozdravili učence in učiteljice na naši podružnični šoli.

 

Smiljana Krapež

(Skupno 290 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...