Naša zmaga na tekmovanju “Zrij rejpo!”

Na prvem tekmovanju primorskih osnovnih šol z naslovom “Zrij rejpo!”, ki ga je organiziralo Društvo gospodinj in dramska skupina Planina pri Ajdovščini, je v skupnem točkovanju slavila trojica z naše šole, ki so jo sestavljali Rebeka Lampe, Nika Štefančič in Rok Bizjak.

Učenci so se najprej izkazali v pisnem preizkusu, kjer so od petih ekip dosegli največje število točk. Nato je sledil praktični del pred stokovno žirijo, ki so jo sestavljali: kuharski mojster Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu Zemono), živilska tehnologinja Marija Merljak in agronom Davor Špehar (Zeleni svet). 

V praktičnem delu so morali učenci pokazati svoje znanje v pripravi jedi iz repe tropinke in znanje o pridelavi in predelavi repe.

Zlati žepki na posteljici iz repe so jim uspeli, kisanje repe tropinke so prikazali in vse skupaj je bilo dovolj, da so s točko prednosti slavili pred drugouvrščeno ekipo iz OŠ Šturje.

Vsi sodelujoči so prejeli lepe praktične nagrade, naša zmagovalna ekipa pa poleg vsega še panoramski polet s športnim letalom Aerokluba Josip Križaj.

Naši »posadki« iskreno čestitamo!

 

Vabimo vas, da zmagovalno ekipo spremljate tudi v oddaji Dobro jutro na TV Slovenija 1 v sredo, 29. 11. 2017, ob 10. uri, kjer bodo več povedali o svoji izkušnji z repo in tekmovanjem.

 

Mentorica ekipe Lilijana Nabergoj

(Skupno 318 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...