Karitasove delavnice

V četrtek, 18.10.2018, smo na razredni stopnji na Colu in v Podkraju izvedli Karitasove delavnice. Tako kot vsako leto, smo se tudi letos z delavnicami in tekom podnebne solidarnosti pridružili projektu Slovenske Karitas »Živi preprosto in solidarno – v smeri podnebne pravičnosti«.

Prvo šolsko uro smo se pogovarjali o podnebnih spremembah in njihovem vplivu na življenje ljudi v revnejših predelih sveta. Letos smo poseben poudarek namenili pomanjkanju čiste pitne vode v nerazvitem svetu. Ogledali smo si krajši film, ki prikazuje življenje v Afriki.

Drugo šolsko uro nas je obiskala gospa Monika Tratnik, ki se je letos, kot prostovoljka, odpravila v Etiopijo. Z zelo zanimivo in slikovito predstavitvijo nam je orisala življenje v tej afriški državi.

Nato smo v telovadnici izpeljali Tek podnebne solidarnosti. S svojim trudom in zagnanostjo smo pokazali, da nam ni vseeno, kako živijo ljudje po svetu.

Tehniški dan smo Podkrajci zaključili z ustvarjalno delavnico, kjer smo združili odpadni material in gozdne plodove. Nastali so čudoviti izdelki, ki krasijo hodnik naše šole. Na Colu so učenci od 1. do 3. razreda izdelovali afriške bivake iz suhih vej, učenci 4. razreda pa lončke za pisala.

Mojca Vidmar

(Skupno 229 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...