ŠESTI TEDEN POUKA NA DALJAVO – obvestilo

Drage učenke in učenci, spoštovani starši, skrbniki,

vstopili smo že v šesti teden učenja in dela na daljavo. Najprej bi se vsem skupaj zahvalil za vaše delo, sodelovanje in razumevanje. Vesel sem, da ste učenje vzeli kot odgovornost in resno delo tudi v času, ko niste v šoli. Prizadevamo si, da učni proces nemoteno poteka, čeprav na daljavo. Z učitelji smo v rednih stikih, sproti spremljamo in vrednotimo delo ter odzivnost učencev pri pouku na daljavo. Hvala staršem, da učencem pomagate, jih spremljate in spodbujate pri delu.

V mesecu maju bo potekalo tudi ocenjevanje znanja.  Učitelji vam bodo sporočili čas ter vas seznanili z obliko in načinom ocenjevanja znanja.

Nacionalno preverjanje znanja učencev v 6. in 9. razredu se  v letošnjem šolskem letu ne bo izvedlo.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je izdala Sklep o ukrepih za nemoteno opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela v osnovnih šolah v šolskem letu 2019/2020. S sklepom se določajo ukrepi v zvezi z ocenjevanjem znanja, napredovanjem učencev, opravljanjem predmetnih in popravnih izpitov  ter nacionalnim preverjanjem znanja.  Zavod RS za šolstvo je pripravil Priporočila za ocenjevanje znanja v osnovni šoli, ki dopolnjujejo vsebino sklepa. Sklep in priporočila so objavljeni na spletni strani ministrstva:

https://www.gov.si/novice/2020-04-17-priporocila-za-ocenjevanje-znanja-v-osnovni-soli/

Želim vam, da bi  bili uspešni pri delu in učenju. Verjamem, da nam bo skupaj uspelo.

Bodite dobro in ostanite zdravi. Upam, da se kmalu spet srečamo.

Lepo vas pozdravljam.

mag. Rajko Ipavec

ravnatelj

(Skupno 467 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...