Turistična naloga Skoči v preteklost – brani imperij!

V šolskem letu 2018/19 sta Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo razpisala 33. državni festival Turizmu pomaga lastna glava. Tema letošnjega festivala je Turistični spominek mojega kraja. Člani turističnega krožka smo naš turistični program pripravili v nalogi z naslovom Skoči v preteklost – brani imperij!

V nalogi smo pripravili raziskovanje zgodovine Rimljanov na Slovenskem. Na aktiven in zabaven način boste spoznali delovanje trdnjave Ad Pirum v Hrušici. Naš turistični program združuje šport s preteklostjo in sodobnostjo. V preteklost skočimo s pomočjo moderne tehnologije – pametnih telefonov, zraven pa še tekmujemo v orientaciji po planoti Hrušica. Sami odkrivamo preteklost ter se preizkušamo v raznih aktivnih, športnih in zabavnih nalogah, med odkrivanjem pa si sestavljamo spominek našega turističnega programa. Vsaka uspešno najdena orientacijska točka in opravljena naloga nas nagradi z delčkom spominka – stolpa, ki ga na cilju sestavimo v končni spominek.

Program naše turistične naloge bomo predstavili na turistični tržnici v Mercator centru Nova Gorica 2. 4. 2019, med 9 in 11. uro. Nalogo si lahko preberete na povezavi Skoči v preteklost – brani imperij!

(Skupno 248 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...