Državno tekmovanje iz znanja klekljanja

V nedeljo, 16. 6. 2019, je v Idriji potekalo DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA KLEKLJANJA za priznanje Ivanke Ferjančič. Udeležilo se ga je tudi 33 učenk in učencev Čipkarske šole Idrija iz oddelkov Col in Podkraj z mentoricama Anko Jamšek in Jožico Klanjšček. Najprej pohvala prav vsem tekmovalcem in tekmovalkam, ki so se tekmovanja udeležili. Nekateri pa so bili na tekmovanju še posebej uspešni.

Zlato priznanje sta vsaka v svoji kategoriji prejeli Hana Tratnik in Metka Koren.

Srebrno priznanje pa so si v štirih različnih kategorijah priklekljali: Ema Vidmar, Hana Kobal, Danaja Rovan, Izak Grmek, Elisa Skvarč, Katarina Lampe, Zarja Mikuž, Veronika Lampe, Stela Rušt, Ela Veljković, Beti Kobal, Špela Žejn, Tinka Kralj, Neža Kobal, Hana Mikuž, Mojca Pregelj in Nina Bajc.

VSEM ISKRENO ČESTITAMO!

Obenem še posebej čestitamo učenki Nini Bajc, ki je pod mentorstvom gospe Anke Jamšek sodelovala tudi na mednarodnem klekljarskem natečaju v Angliji. Na razpisano temo DISCOVERY je odkrivala Slovenijo.  Najprej je narisala vzorec, na katerem je pozneje čipko sklekljala.  Nastala je igra, s katero prepotuješ od Kopra preko cele Slovenije do Ljubljane, si v posameznih krajih vzameš čas, da odkrivaš znamenitosti in običaje. Sestavila je pravila igre in jih prevedla v angleščino. Ninina čipka v Angliji ni ostala neopažena. Priklekljala si je medaljo odličnosti in priznanje za mlado klekljarico v kategoriji od 12 do 17 let.

(Skupno 390 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...