Obvestilo

Spoštovani starši!

Glede na veliko pozornosti, ki jo šolstvu v zadnjih dneh namenjajo mediji, smo se na šoli odločili, da Vam tudi jaz napišem kratko sporočilo.

Na naši šoli se aktivno ukvarjamo z vprašanjem nasilja med učenci. Šola si prizadeva zagotavljati varno in spodbudno učno okolje za vse učence. Zavedamo se, da je nasilje med otroki kompleksna težava, zato smo se z njo soočili na različnih ravneh.

Naši učitelji so usposobljeni za prepoznavanje znakov nasilja in z njim se znajo učinkovito spopasti. Poleg tega smo organizirali številne dejavnosti, ki spodbujajo pozitivno in spoštljivo ravnanje med učenci. Vse naše aktivnosti so vsakodnevno usmerjene v to, da učencem pomagamo razviti spretnosti za konstruktivno reševanje konfliktov.

Zaupamo v naše učitelje in v njihovo zmožnost, da preprečijo nasilje in spodbujajo pozitivno ravnanje med učenci. Z veliko pozitivnimi izkušnjami iz preteklih let vas prosimo, da svojo starševsko vlogo še naprej nadaljujete tudi doma in s tem nadgrajujete naša prizadevanja za varno in prijetno učno okolje za vse učence.

Raje kot neprestano govoriti o nasilju in poslušati novice o grozljivih dogodkih, bomo učence povabili k sodelovanju pri dobrodelnih akcijah, jih še naprej čim več vozili v naravo, jih povabili na šolsko tekmovanje v šahu, jim pomagali pri pripravi valete, se skupaj z njimi navduševali nad njihovimi likovnimi izdelki, jim namenili veliko število nasmehov na hodnikih… Skratka: jih navduševali nad življenjem.

Zato smo se odločili, da v petek, 12. 5., na šoli ne bomo izvajali posebnih aktivnosti, neposredno povezanih s preprečevanjem nasilja. 

Zahvaljujemo se Vam za vaše zaupanje in vas prosimo, da ne skrbite glede nasilja na naši šoli. Če imate kakršne koli skrbi ali vprašanja, se lahko seveda kadarkoli obrnete na nas.

S spoštovanjem,

Jernej Ferjančič,

ravnatelj OŠ Col.

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...