Obisk Občine Ajdovščina, podjetja Fructal, Policijske postaje Ajdovščina in Lavričeve knjižnice

Teden otroka so najmlajši učenci matične in podružnične šole zaokrožili v Ajdovščini. Obiskali so Občino Ajdovščina, kjer jih je sprejel župan Tadej Beočanin. Povedal je, da je ajdovska občina ena izmed večjih v Sloveniji, razložil, kaj pomeni grb naše občine, kakšne so naloge občine. Učenci so mu zapeli pesem in podarili šolska jabolka.

Fructal letos praznuje 73 let delovanja. Tudi letos je za vrtce in šole odprl svoja vrata. Po vodenem ogledu proizvodnje je sledila igrica o Eskimu in pingvinu, ki sta potovala na južni oz. severni tečaj. Učencem so podarili sočno jabolko, sadni smuti, klobuk ali sončna očala.

Učenci 1. razreda so na Policijski postaji Ajdovščina z zanimanjem poslušali policista, ki  je pokazal vso zaščitno opremo policistov. Imeli so možnost pomeriti čelade, brezrokavnike in razne ščitnike. Na dvorišču so slišali, kako glasna je policijska sirena in občutili, kako je, če te zaprejo v policijsko vozilo marico.

Učenci 2. razreda so v Lavričevi knjižnici ogledali poučno risanko o Frančku, ki je po nesreči uničil knjigo. Ogledali so si oddelke v knjižnici, kje si izposodijo in vrnejo knjige. Seznanili so se s pravili lepega vedenja v knjižnici.

 

Slavica Velikonja

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...