Nagradni izlet v Škocjanski zatok

Sredi meseca maja je bil navaden šolski dan. Potem je prišla v naš razred gospa Damjana iz Zdravstvenega doma Ajdovščina. Ona vsako leto na šolah preverja, kako čiste zobe imamo. Povedala nam je, da letos pejmeta nagrado za čiste zobe naš razred in 3. razred iz Podkraja. Tako smo 2. junija vabljeni na izlet v Naravni rezervat za ptice Škocjanski zatok pri Kopru.  Vsi smo se tega zelo razveselili.

Končno je napočil težko pričakovani dan. Med vožnjo z avtobusom smo peli in se pogovarjali. Zato je pot bliskovito minila. Na cilju nas je pričakala gospa, ki je bila ta dan naša vodička. Opisala nam je rezervat Škocijanski zatok in nam na maketi pokazala, kaj je v njem, kako izgleda in kje bomo hodili.

Potem nas je peljala na ogled. Hodili smo od ene do druge razgledne točke. S teleskopom in daljnogledi smo si ogledovali različne ptice. V njem biva 245 vrst ptic. Videli smo, kako so si nekatere iskale hrano, druge pa so plavale na vodi. Skušali smo biti čim bolj tiho, zato da smo lahko slišali oglašanje ptic. Tam so se pasli tudi konji in govedo. Ker je začelo deževati, smo pohiteli k začetni točki, kjer smo pomalicali in se fotografirali. V trgovinici smo si ogledali ali kupili spominke.

Na poti domov smo se pogovarjali o naših doživetjih. Menili smo, da bi bilo zelo lepo, če bi si še kdaj prislužili tak izlet.

Jure Tratnik, 5.r

Ker smo v celem šolskem letu imeli čiste zobe, smo si tretješolci zaslužili nagrado. Z avtobusom smo se odpeljali na izlet v Škocjanski zatok – naravni rezervat za ptice. Na Obalo so se z nami podali tudi petošolci, ki so v tem letu tudi skrbno umivali zobe. V Škocjanskem zatoku smo si najprej ogledali konje, nato ptice in žabe, ter opazovali  nastajajoče življenje v  podvodnem svetu. Ker je pričelo deževati, smo se zatekli pod streho v novo stavbo, kjer smo začeli naš ogled. Tam smo jedli češnje, si na tabličnih računalnikih  ogledali živalstvo in rastlinstvo naravnega rezervata ter se posladkali s sladoledom. Žal je naš izlet okrnilo deževno vreme. Kljub temu, sem se na izletu imela lepo.

Tinkara Lampe, 3.r.

(Skupno 314 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...