Gozdni dan

V sredo, 8. junija, smo osmošolci skupaj s tremi učitelji preživeli dopoldan na gozdni jasi. Dan je bil prav lepo oblačen, padlo je le nekaj kapljic dežja. Narava nam je ponudila pestrost senzornih izkušenj, gibalnih izzivov, raznovrstne materiale za ustvarjanje, motivacijo za učenje novega, v nas se je prebujala domišljija, čudenje, radovednost, odkrivali smo nove poglede nase, na druge in na svet.

Skozi igro, gibanje, solze in smeh smo se spoznavali, odkrivali svoje talente in šibkosti, dobre in manj dobre lastnosti. Učili smo se poslušati, upoštevati drug drugega, sodelovati, preverjali in krepili smo medsebojno zaupanje. Nekatere vaje so od nas zahtevale vzdržljivost in vztrajnost, druge pozornost in osredotočenost, tretje miselno prožnost in inovativnost.

Osmošolci so dokazali, da znajo kot razred delovati »vsi za enega, eden za vse«. S sodelovanjem, dogovarjanjem, medsebojno pomočjo in spodbujanjem jim je uspel celo prehod čez nevarni »gozdni laser«. Naj jih vzdušje medsebojne povezanosti in prijateljstva spremlja tudi v prihodnjem, zadnjem letu skupnega šolanja.

Nives BF

 

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...