Tehniški dan: živali skozi objektiv fotografa

V soboto, 6. aprila, smo učenci 1. triade OŠ Col imeli tehniški dan.

Medse smo povabili lovca in  priznanega naravovarstvenega fotografa Mirana Krapeža, ki nam je z navdušenjem pripovedoval o svojem opazovanju ptic in drugih živali skozi objektiv fotoaparata in njihovem fotografiranju in snemanju. Predstavil nam je svojo opremo za opazovanje: maskirni šotor in oblačila s katerimi se zlije z naravo in mu po večurnem čakanju v tišini uspe narediti dober posnetek.

Učenci so mu z veseljem prisluhnili, najbolj pa jih je pritegnil na dvorišču postavljen šotor in  maskirne obleke v katere so se oblekli Alina, Nejc in Neža ; pa seveda pogled učencev  skozi objektiv fotoaparata, ki je tokrat opazovane sošolce na dvorišču tako približal, da so lahko prepoznali  barvo njihovih  oči.

Na svoji spletni strani nam je predstavil svoje čudovite fotografije različnih  živali in posnetke oglašanja ptic, ki živijo v okolici naših domov. Zanimivo si je bilo ogledati tudi posnetke dveh samcev ruševca, ki se z medsebojnim bojem borita za samico.

Vsakemu razredu je podaril  tudi svoj koledar z umetniškimi  fotografijami živali .

Tehniški dan so učenci 1. in 3. razreda nadaljevali v gozdu, kjer so v skupinah postavljali hišice za palčke iz naravnih materialov. Učenci 2. razreda pa so iz lesenih kolutkov izdelali sovice.

Veseli in polni lepih vtisov smo zaključili našo delovno soboto.

Smiljana Krapež

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...