Sodelovanje naših učencev na 42. festivalu idrijske čipke

Učenci in učenke iz oddelkov Col in Podkraj Čipkarske šole Idrija so pretekli vikend aktivno sodelovali pri dogodkih v okviru 42. festivala idrijske čipke.

METKA KOREN in HANA MIKUŽ sta opravili častno funkcijo spremstva pri dvigu festivalske zastave ob otvoritvi festivala, ki pripada najprizadevnejšim učencem Čipkarske šole Idrija.

HANA TRATNIK  je postala prejemnica geografske označbe »Idrijska čipka« za izdelano čipko, kar dokazuje najvišjo kvaliteto izdelave idrijske čipke.

Obenem je prejela nagrado za najlepšo čipko po izboru obiskovalcev razstave v Čipkarski šoli Idrija.

Državnega tekmovanje iz znanja klekljanja za priznanje Ivanke Ferjančič se je udeležilo približno 160 otrok ter 16 odraslih udeležencev, od tega 31 učencev in učenk iz oddelkov Col in Podkraj.

Uvrstitev na državno tekmovanje so dosegli učenci in učenke, ki so na šolskih tekmovanjih dosegli vsaj 80 % vseh točk. Tekmovanje je potekalo v 6 različnih kategorijah.

Vsi učenci so se potrudili po svojih najboljših močeh, zato pohvala prav vsem.

Nekateri pa so s svojimi dosežki izstopali, in sicer:

– prejemnica ZLATEGA PRIZNANJA: AJDA ČERMELJ,

– prejemnice SREBRNEGA PRIZNANJA: JEDRT ŠORC, GAJA ŽORŽ, KATARINA PELJHAN, ELA VELJKOVIĆ, AMALIJA ŽORŽ, HANA TRATNIK, AJDA TRATNIK, REBEKA KOREN ter EMA VIDMAR,

– prejemnica nagrade za najboljše uvrščene učence poleg zgoraj omenjenih: STAŠA KOVŠCA.

Vsem učencem za njihovo sodelovanje in dosežke čestitamo, staršem pa se zahvaljujemo za podporo.

Jožica Klanjšček,

učiteljica klekljanja.

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...