Šestošolci na Kovku

V torek smo šli učenci šestega razreda peš na Kovk. Na poti smo opazovali Vipavsko dolino, se orientirali, nabirali šipek in predvsem veliko klepetali. Popoldan smo imeli dve delavnici. Izdelali smo lesene palice za peko hrenovk, obiskal pa nas je tudi gospod Gregor Češarek s Srednje lesarske in gozdarske šole Postojna, ki nam je pokazal in povedal marsikaj o gozdnih živalih, drevesih in plodovih.

Proti večeru so nas obiskali skavti iz Ajdovščine. Z njimi smo se igrali zanimive in zabavne igre. Skupaj smo se naučili zakuriti ogenj s kresilom. Nato pa smo zakurili še velik ogenj in si na palicah spekli kruh, hrenovke in penice. Skupaj smo peli pesmi in se zabavali. Ob devetih so se skavti odpravili domov. Zahvalili smo se. Nato smo se poslovili in se odpravili v sobe. Nekaj časa smo se še pogovarjali, nato pa zaspali.

Naslednji dan smo spakirali in šli najprej na jutranji tek. Ko smo prišli nazaj, smo pojedli zajtrk. Po zajtrku so fantje igrali nogomet, dekleta pa smo se pogovarjala o tem, kako nam je bilo na izletu. Kmalu smo se odpravili nazaj na Col. Med potjo smo opazovali različna drevesa. Igrali smo se bingo in smo tekmovali, kdo prvi najde pet točno določenih delov različnih dreves. Zelo je bilo fajn, čeprav je bilo precej mrzlo.

Lara, Katarina, Veronika

(Skupno 212 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...