Obvestilo za učence in starše 9. razreda

Spoštovani starši,

od 25. 5. 2020 dalje se bo v prostorih šole izvajalo vzgojno-izobraževalno delo tudi za učence 9. razreda.

Pouk v šoli naj obiskujejo le zdravi učenci. V skladu s higienskimi priporočili za izvajanje pouka v osnovni šoli (za učence prve triade in devetošolce) v času epidemije COVID-19 Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo (v nadaljevanju Izjava).

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za otroke v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV (obisk šolskega pouka). Prosimo vas, da se z vsebino dokumenta seznanite. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, NIJZ otroku odsvetuje vrnitev v šolo. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije oziroma izbranim osebnim zdravnikom- specialistom splošne oziroma družinske medicine.

Zaradi načrtovanja organizacije dela šole vas prosimo, da starši učencev 9. razreda čimprej, vendar najpozneje do srede, 20. 5. 2020, do 9.00 ure, razredničarki svojega otroka na e-poštni naslov oziroma na drug ustaljen način komunikacije, sporočite naslednje (vprašalnik je v prilogi, posredovala ga bo tudi razredničarka):

  1. VKLJUČITEV OTROKA V VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNO DELO NA ŠOLI

V šolo se vključijo le zdravi otroci. Ali se bo vaš otrok vključil v vzgojno-izobraževalno delo v šoli?

Ob ponovnem vstopu v šolo morajo učenci obvezno prinesti podpisano izjavo staršev Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19,

  1. ŠOLSKA PREHRANA

Šolska prehrana bo organizirana kot običajno. Šola bo za vašega otroka pripravljala malice in kosila tako, kot pred zaprtjem šole. Odjave in prijave šolske prehrane bodo potekale na ustaljen način.

Sporočite, ali bo vaš otrok kosil na šoli.

  1. PRIHOD V ŠOLO/ODHOD DOMOV

Glede prihoda v šolo/odhoda domov NIJZ priporoča hojo, kolesarjenje za učence, ki imajo kolesarski izpit, individualni prevoz s strani staršev (brez združevanja učencev).

Zavedamo se, da vsi starši navedenih oblik prihoda v šolo in odhajanja domov ne morete zagotoviti, zato se bomo dogovorili za organiziran šolski prevoz, vendar moramo zaradi zagotavljanja vseh zaščitnih ukrepov vedeti, koliko otrok bo šolski prevoz uporabljalo.

Sporočite, na kakšen način bo vaš otrok prihajal v šolo in iz nje odhajal.

Na podlagi pridobljenih informacij bomo oblikovali skupine, določili prostore, v katerih bo potekalo vzgojno-izobraževalno delo in uredili številne druge podrobnosti.

Ostanite zdravi.

Lep pozdrav,

mag. Rajko Ipavec

ravnatelj

Vprašalnik_9_razred

Sklep RSK za pediatrijo 8. korespondencna seja 30042020

Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo

 

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...