Obisk Alenke Kos

V torek, 25.4.2017, smo na podružnični šoli gostili prav posebno gostjo. Obiskala nas je gospa Alenka Kos, predsednica Društva za boljši svet, Vilinski ključ, ki že od leta 2013 obiskuje slovenske osnovnošolce. S pomočjo svoje prijateljice Vilinke skuša predstaviti kako pomembno je, da ne gledamo na svet samo s svojimi očmi, temveč tudi s srcem.

Gospa nam je najprej povedala zgodbo iz otroštva, ki ji je zaznamovala življenje in v kateri se je srečala s svojo prijateljico Vilinko. Skozi kratke filme in projekcije smo spoznali šest glavnih junakov njene knjige Drugačnost združuje. Prisluhnili smo zgodbam teh junakov in ugotovili, da lahko kljub telesnim hibam pozitivno gledajo na življenje.

Gospa nam je prebrala odlomek iz svoje knjige in ob njem delila ivanjščice izbranim otrokom. Vsakemu za drugo vrednoto (ljubezen, sočutje, sreča, lepota, obilje in odpuščanje). Vse te vrednote pa tvorijo harmonijo. To je bilo tudi nagradno vprašanje, na katerega je pravilno odgovoril Tim in za nagrado prejel vilinski ključ.

Za zaključek je gospa Alenka vse prisotne učence povabila naj napišejo kratko misel, ki se jim je utrnila ob njenem obisku. Izmed vseh misli je izžrebala tri nagrajence in jih obdarila s knjigo Drugačnost združuje.

Iskreno se zahvaljujemo gospodu Franciju Popitu iz Aeroidee in gospodu Stanku Ožbotu iz Inštituta Lozej za sponzoriranje njenega obiska ter knjig Drugačnost združuje.

Mojca Vidmar

(Skupno 267 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...