Gradimo most med generacijami

Četrtošolci smo se s harmonikaši iz 5. razreda odločili, da z glasbo in svojo otroško nagajivostjo  polepšamo dan stanovalcem Centra starejših Pristan v Vipavi. V sredo, 18. 5., smo jih obiskali in jim pripravili nastop.

Najprej je na klarinet zaigrala Ana, na prečno flavto pa Eva. Nato smo ob Tomaževi spremljavi na harmoniko zapeli in zaplesali nekaj starih slovenskih ljudskih plesov.

Za konec sta svoj meh raztegnila še Luka in Anže in poslušalce spravila v dobro volje, nekatere celo do plesa. Vse prisotne smo razveselili s šopkom travniškega cvetja.

Po malici smo s preprostim otroškim petjem prinesli sonce in zvabili nasmehe na obraze tudi v zaprtem oddelku zavoda Pristan. Negovalke so nam povedale, da se tam stanovalci redko posmejejo. Nam je to uspelo!

Ta dan smo se res veliko naučili. Pobliže smo se srečali s starostjo in težavami, ki jih prinaša, spoznali Zavod Pristan in poklice v njem.

Največ pa je vredno spoznanje, kako lahko s preprostimi stvarmi razveselimo bližnje in neopisljiv občutek notranje sreče, ki smo jo pri tem doživeli.

DSCN0929 DSCN0934 DSCN0944 DSCN0957 DSCN0959 DSCN0965 DSCN0968 DSCN0976 DSCN0988

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...