3. dan šole v naravi

Danes zjutraj je deževalo, zato nismo imeli jutranje telovadbe. Po zajtrku smo odšli na 11 km dolg pohod. S seboj smo vzeli krepčilno malico.
Najprej nas je pot vodila mimo solin do Strunjana, nato smo se povzpeli h križu nad najlepšim delom slovenske obale, ki se imenuje Mesečev zaliv. Zaradi rahle megle nismo mogli uživati v razgledu. Pot smo nadaljevali skozi predor do Portoroža. Tu so se nekateri na hitro posladkali s sladoledom in že smo nadaljevali pot proti Fiesi. Vrnili smo se ravno na kosilo.
Popoldan smo streljali z lokom in šli na obalo, kjer smo spoznavali morsko biologijo. Opazovali in nabirali smo alge. Pred večerjo smo se poučili o življenju želve karete in izvedeli marsikaj zanimivega. Ste vedeli na primer, da spada ta žival med plazilce?
Po prostem času, večerji in družabnih igrah smo prisluhnili predavanju o slovenski Istri. Energije nam je počasi začelo zmanjkovati. Ob 22:00 smo srečni odšli spat. Tudi če danes ni sijalo sonce, smo se imeli sijajno. Škoda, jutri bo že predzadnji dan šole v naravi. 

Svetlana Bušen

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...