PrijavaTekmovanja

Zlato in srebrno priznanje za turistično nalogo OŠ Col

doc20150318085001Članice turističnega krožka Nika Ipavec, Teja Kobal, Veronika Petrovčič, Katja Podobnik, doc20150318085017Nika Pregelj, Maruša Sajevic, Klara Stubelj in Karin Žgavec iz 9. razreda so na 29. državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava, ki poteka pod okriljem Turistične zveze Slovenije, predstavljale svojo turistično nalogo Nekoč je živel Anton Smrdel Lepodišec … Za nalogo so prejele srebrno priznanje, člane žirije pa so navdušile s postavitvijo tržnice in svojim nastopom. Prejele so še zlato priznanje za najboljšo tržnico in nastop.

Hvala vsem, ki ste nam kakor koli pomagali pri izdelavi naloge ter pri izvedbi tržnice. Zahvaljujemo se likovni pedagoginji Silvi Karim, da nam je pomagala z nasveti in delom pri oblikovanju naše tržnice. Hvala tudi šolski knjižničarki Lejli Irgl za lektoriranje naloge. Z njeno pomočjo je naša naloga zagotovo bolje berljiva in razumljivejša. Zahvaljujemo se vsem, ki ste pokazali pripravljenost za izvedbo našega turističnega programa: gospodarju Vrhovčeve kmetije g. Francu Kobalu in gospodarju kmetije pri Mikževih g. Vinku Leskovicu.

DSC03690DSC03693DSC03696

 

Šolsko državno prvenstvo v smučarskih skokih

DSC 0040 1V Žireh je v torek, 27.1.2015,  potekalo  državno prvenstvo v smučarskih skokih za osnovne šole. Na tekmovanje je bilo prijavljenih kar 224  učencev iz 51. osnovnih šol.  Mladi tekmovalci so skakali  z alpskimi smučmi na manjši skakalnici.

Tekmovali so v 6. kategorijah:  deklice 1. in 2. razred , deklice 3. in 4. razred, dečki 1. razred, dečki 2. razred, dečki 3. razred in dečki 4. razred.

Osnovno šolo Col sta zastopala dva dečka in ena deklica. Vsi trije so dosegli zelo dobre rezultate.

Tai Bajec: 20. mesto

Enej Komjanc: 28. mesto

Lia Bajec: 15. mesto

Vsi tekmovalci so prejeli praktične nagrade in diplome. Vsem skakalcem čestitamo in jim želimo še veliko športnih uspehov.

004 1013 1023 1IMG 5171

 

 

Šolsko regijsko tekmovanje v smučarskih skokih

dsc 0234V četrtek, 15.1.2015, je pri Osnovni šoli Otlica potekalo šolsko regijsko tekmovanje v smučarskih skokih na alpskih smučeh, v sodelovanju s Skakalnim klubom POK in Smučarsko zvezo Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo kar 73 učencev iz 13. osnovnih šol iz ljubljanske regije od 1. do 4. razreda. Tekmovali so v šestih kategorijah, na manjši prirejeni skakalnici, K-5. Slovenija je razdeljena na tri skakalne regije (Gorenjsko, Ljubljansko in Štajersko – Koroško). Regijsko tekmovanja je letos potekalo še v Kranju in Velenju. Najboljših 15 fantov in najboljših 10 deklet iz vsake kategorije se uvrsti na državno prvenstvo. Vsi mladi tekmovalci so prejeli nagrade in diplome, najboljši trije iz vsake kategorije tudi medalje.

Našo šolo so zastopali trije učenci ter dosegli odlične uspehe.

2. razred - fantje:

Taj Bajec - 6. mesto

2. razred- fantje:

Enej Komjanc - 8. mesto

3. in 4. razred - dekleta:

Lia Bajec - 1. mesto

Državno tekmovanje v smučarskih skokih na alpskih smučeh bo potekalo, 27. januarja v Žireh.

Še naprej spodbujajmo otroke k tej lepi, zimski športni panogi.

Vsem tekmovalcem čestitamo!

Neimenovano 1Neimenovano 2Neimenovano 4Neimenovano 5

 

Zadnjič posodobljeno (Nedelja, 18 Januar 2015 10:53)

 

Državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

Zajeta slika22. novembra 2014 je v Ajdovščini potekalo državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni. Iz naše šole so se ga udeležile učenke iz 9. razreda, ki so na šolskem tekmovanju zbrale največje število točk.

KLARA STUBELJ

NIKA PREGELJ in

TEJA KOBAL

so veliko znanja pokazale tudi na državnem tekmovanju, saj so si vse tri priborile SREBRNO PRIZNANJE.

Čestitamo

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 03 December 2014 17:56)

 

Tekmovanje Bober

V letošnjem letu smo se prvič preizkusili na tekmovanju Bober.

"Bober je mednarodno tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti za osnovnošolce in srednješolce. Njegov namen je povečati zanimanje učencev za računalništvo. Pokazati jim želimo, da računalnik ni le orodje za komuniciranje, brskanje po spletu, urejanje besedil ter poslušanje glasbe in gledanje filmov. Računalnik je neizčrpen vir zanimivi logičnih problemov, zaradi katerih računalnikarju ni nikoli dolgčas." (http://tekmovanja.acm.si/bober/o-bobru)

Iz naše šole so tekmovali tri tekmovalke in en tekmovalec. Tri iz osmega in dve iz sedmega razreda. Dosegli so dobre rezultate. Štirje so dosegli bronasto priznanje (Alojz Bajc, Mihaela Poljšak, Urška Kobal in Larisa Leban).

Čestitamo.

Zadnjič posodobljeno (Petek, 28 November 2014 08:44)

 
Več člankov...